I Silkeborg provsti findes en sammenslutning, som omfatter  KSK  (kultur, samfund, kirke) og KK44.

Dels er der i uge 44 en festival, dels bliver der lavet undervisningsprogrammer, som områdets lærere kan benytte sig af. Det havde to lærere fra Gjern Skole gjort. De skulle møde Louise Højlund, som er en af medarbejderne i KK44. Louise var bærer af et ”bugteater”, kaldet sådan, fordi det bæres på maven. Det er lavet af dukkemager Lars Ringgaard.

Derfor havde Gjern Kirke d. 16. maj besøg af først 2. klasse, derefter 1. klasse, som skulle se og høre Louise Højlund lave fortælleteater om Madiken og hendes familie, der boede på Junibakken. Historien om Madiken er skrevet af Astrid Lindgren, der har lavet mange fantastiske og dejlige historier om børn.

Hjemme på skolen havde børnene øvet sig på salmen: Det dufter lysegrønt af græs, som vi sluttede af med at synge. En fin formiddag.

Bodil Dahl-Nielsen