Leje af sognehuset

Retningslinjer for brug af Gjern Sognehus

Sognehuset i Gjern kan anvendes til arrangementer arrangeret af menighedsråd, præst og ansatte i Gjern- Skannerup Sogn.

I forbindelse med et arrangement i kirkerne kan sognehuset lejes til mindesammenkomst efter begravelse/bisættelse og reception i forbindelse med dåb/bryllup. Der opkræves en leje på 400 kroner pr. arrangement. Kontakt sker til kirkekontoret.

Menighedsrådsformand og præst kan i fællesskab træffe afgørelse om anden anvendelse af Sognehuset. Det skal være til brug, der har relation til kirken.

Kunstudvalget

Kunstudvalget består af Else Jørgensen, Ragnhild Hansen og Birgit Andersen.

Vi har i udvalget besluttet at kontakte folk i lokalområdet, der arbejder kreativt i forskellige materialer. Udstillingerne kører ca. 3 måneder. Vi vil være behjælpelige i forhold til ophængning eller opstilling. I kan henvende jer til en fra udvalget, hvis I gerne vil udstille.

Da vi gerne vil være med til at så mange som muligt får glæde af udstillingerne og vores dejlige Sognehus, vil der udover arrangementer være åbent, når kordegn Helle Eg Andersen er på kontoret. Det er mandag til torsdag fra kl. 9.00 til 13.00.

Sognehuset

Gjern-Skannerup pastorats sognehus ligger lige overfor Gjern Kirke.

Der er et stort fællesrum med plads til ca. 60-65 personer til spisning. I fællesrummet er der computer og projektor og mulighed for mørklægning.

I det tilhørende køkken er der service, stor kaffemaskine, komfur, ovn og opvaskemaskine.

Sognehuset bruges primært til sangaftener, spaghettigudstjenester, sogneaftener, foredrag mv.

Udstiller i Sognehuset

Inge Højbjerg, keramik.

Det er altid spændende at arbejde med keramik. At se om glasuren er flot, når ovnen åbnes, om formen har holdt, eller om vasen mon holder vand. Altid nye overraskelser at glædes og forundres over. Sådan har jeg det, når jeg arbejder med leret.

Da jeg for syv år siden gik på pension fra mit lærerjob, havde jeg ikke drømt om, at leret skulle snige sig ind på mig og optage både tid og tanker. Men det skete. Nu arbejder jeg nemlig med keramik på det gamle pottemageri i Sorring en dag om ugen, og familien ved, at om tirsdagen skal der helst ikke være syge børnebørn eller andre forhindringer.  Tirsdag er hellig.

Jeg laver stentøj. Det er ler, der er brændt ved omkring 1200-1300 grader og som derfor bliver meget holdbart – endda så det også kan stå ude. Jeg drejer ikke leret, men former mine ting i hænderne og bygger formerne op ved hjælp af forskellige teknikker – tørrer, forgløder, glacerer og brænder igen.

Til sidst er det bare at vente på at åbne ovnen med leret i – med lidt hjertebanken. Nogle gange står der noget, jeg slet ikke havde forventet – både langt mere eller mindre vellykket. Eller noget helt andet. Processen i at arbejde med keramik er magisk!

Preben Frederiksen, maleri

Maler og tegner
Født i Århus 1946
Medlem af BKF ( Billedkunstnernes Forbund )
Medlem af Faktor 13
Uddannet på Det jyske Kunstakademi
Repræsenteret i Weilbachs Kunstnerleksikon
Debut i 1977 på KE ( Kunstnernes Efterårsudstilling )

Jeg har deltaget i:
Fællesudstillinger
Separatudstillinger
Censurerede udstillinger
Jeg har lavet altertæpper til Thorsø og Vejerslev kirker
Jeg har lavet illustrationer til en børnebog
Mine arbejder er naturalistiske og omhandler natur og kultur.

prebenfrederiksen@me.com

www.prebenfrederiksen.dk